Vår säng bor fortfarande på Kungsholmen. det var lite mer pyssel än vi trodde att göra innan vi ställer dit hindrade möbler. Bland annat så behöver en sovrumsvägg fixas till. Vi tillbringar ganska ofta kvällarna med att föra oväsen på Stamgatan, eller rättare sagt Rasmus och Mange för oväsen. När jag får nog av borrande och sågande går jag ut och tar en promenad.

Mina kvällspromenader har ofta ett av två mål, antingen coop nära eller Ns bevlåda. På coop köper jag någon ostbit eller kollar om de fått in långfil. (ingen långfl hittills) I Ns brevlåda dumpar jag falska traderapaket innehållande handarbetsböcker jag inte vill ha kvar.

Sträckningen på promenaderna är ungefär densamma. Det börjar med att jag väljer en av två sparsamt upplyst gångvägar genom Stamparken. Förr eller senare dyker det upp en cyklist som naturligvis anser att det här är en cykelväg. Problemet är att både cyklister och fotgängare är ganska tysta i sin framfart och inte så lätta att upptäcka i skumrasket. Min reflex sitter på min ryggsäck som jag lämnat i hallen. Varje kväll jag promenerar tänker jag att jag måste skaffa en reflex till jackan också och varje morgon är den tanken bortblåst igen. Att jag numer har en reflex i fickan beror bara på att jag bytt till en tjockare jacka som jag använder när det är mörkt även dag tid.

Nu borde allt var frid och fröjd och cyklisterna se mig på femti meters håll men det gör de inte. De saknar nämligen belysning på sin cykel! Jag funderar på att skaffa ficklampa.