Efter att ha tagit det väldigt lugnt på förmidagen fick vi bråttom till Fridhemsplan och bestämde oss för att ta tunnelbanan. Jag la mitt fina accesskort mot läsaren som tutade och lös rött. Provar en gång till, samma resultat. Nästa spärr, samma igen liksom i nästa. Det är nog fel på kortet. En kontroll i påfyllnadsapparaten meddelar att kortet är ogiltigt, gick ut dan innan. Så bra att det finns en påfyllnadsapparat här då.

Håller SLkortet framför och stoppar in bankomatkortet, Händer ingenting. Apparatens display säger fortfarande “stoppa in kortet”. Efter ha fipplat lite fram och tillbaka med korten spottar maskinen ur sig ett kvitto med köp inte genomfört.

Skam den som ger sig.Vi byter till Rasmus bankkort och den andra påfyllarautomten. Den tar inte kort. Jag lovar, det finns inget myntinkast att lägga ner 420 kronor i. Tillbaka till den första maskinen. Där fungerar Rasmus kort…

Det är inte första gången vi slåss med dessa SL nya välfungerade system. Den gången underkände maskinen Rasmus kort.

Nu ansluter jag mig till Rasmus i “Våga vägra access!”