Helgens SPX tog musten ur mig. Jag har vaknat vi 14snåret och kommit upp någon timme senare både i måndags och igår.

Idag vaknade jag på förmiddagen men klev inte upp före tolv. Det betyder inte att jag inte gjort nytta. Jag ringde doktorn om mitt krånglade öra. Sen ringde jag de svenska samhällets fina omsorgstjänsteföretag försäkringskassan och psykiatrivården. Efter de två senare samtalen är jag beredd att dra täcket över huvudet och somna om i tron att det bara var en ond dröm.

För att få tag på Försäkringskassans telefonnummer och telefontid letade jag på nätet. Försäkringskassan har en fin hemsida. Den fungerar säkert jättebra om man söker just de tycker att man ska söka. Så småningom hittat jag ett fint telefonnummer. Där möts jag av ett manligt talsvar med tryck 1 för att…. tryck 2 om du…där man kan trycka sig till telefonist. som har ett talsvar där de talar om att jag står i kö. När jag får tala med telefonisten som verkar vara en människa kopplr hon mig vidare. Jag lyssnar på en inspelad röst som uppmanar mig att trycka in mitt personnummer så att det ska gå fortare. Tillslut får jag tala med en människa som förstår vad jag vill och som lovar skicka rätt papper. Hoppas nu inte försäkringskassan tycker jag är frisk efter detta halvdagsjobb att få rätt information om dem. Jag gjorde det på min friska del av dagen.

Sjukvården vr nästan lika omständlig men utan talsvar. Jag ringer växeln för att beställa tid hos min läkare (för att få ett sjukintyg som försäkringskassan vill ha). växeln talar om att jag får ringa min läkare på dennes telefontid och beställa tid. Men om jag inte vet vad min läkare heter då? frågar jag. Är du ny patient undrar växeln. Nej säger jag. Då blir jag kopplad till nästa ställe som tydligen är receptionen. De kan etr att jag uppgivit mitt personnummer tala om vad min läkare heter. När jg snällt frågar om är jag kan få tag på henne säger de att hon har telefontid på fredag men då jobbar de inte för det är första maj. efter ett väldigt lirknde får jag ur denna receptionistdam både vilka dagar och vilka tider i veckan min läkare har telefontid. närj jag frågar om telefonnummer isar det sig att det är växelnummret som jg ringt från början som är rätt nummer.